Leszkoven László

avagy rólam néhány gondolat

Írói

Történetem

Leszkoven László vagyok, 1971-ben születtem Nyíregyházán. Mindig is szerettem a meséket, ám mélyebben azóta foglalkozok velük, mióta a gyermekeim megszülettek. Az olvasók és az előadások hallgatói mellett elsősorban ők ösztönöztek a továbblépésre. 

Meggyőződésem, hogy a magyar népmese egyedülálló a világon. Olyan kincs birtokában vagyunk, aminek értékét még annak ellenére nem látjuk igazán, hogy nap, mint nap a kezünk ügyében van. A népmese utánozhatatlan és néhány mondatban elmondhatatlan módon, egyszerűen, mégis hihetetlenül sok szinten képes erőt sugározni. Magától értetődően, természetesen.

A magyar népmesekincs rendkívül gazdag, más népek meséihez képest már a számadatokat tekintve is. A népmese gazdagsága azonban leginkább a belső – kifejtésre váró, rejtett – tartalom megismerése során mutatkozik meg leginkább.

Bár nem vagyok a – ma már elismert -mesehagyomány szakértője, hiszem, hogy e páratlan kincsesládából felszínre kell hozni, meg kell ismertetni a népmese színpompás világát. Mindenkivel, aki érdeklődik iránta.

Bátran a magyar népmesékkel” érdemes.

Könyveim

Magyar népmeséink - mindennapi útravalóink - letölthető könyv

Magyar népmeséink –

mindennapi útravalóink

12 ismert magyar népmese értelmezését – többek között a Holló Jankó, Az álomlátó fiú, Vas Laci, Az erdőzöldítő és mezővirágoztató királykisasszony, Szerencsének Szerencséje és még további ismert és kevésbbé ismert meséket – tartalmazó kötet

Magyar népmeséink - mindennapi útmutatóink

Magyar népmeséink –

mindennapi útmutatóink

12 ismert magyar népmese értelmezését- töbek között A rest macska, A csillagszemű juhász, A kékfestőinas, Az éigig érő fa – tartalmazó kötet

Leszkoven László: A lélek nyelvén

A lélek nyelvén

14 önnálló írás, melyek témái: Mi dolgunk a lelkünkkel?, Gondolatok az egyensúlyról, Születési képletünkről, Adás-vétel, A hagyományról, A meséről, A mesélés fontosságáról és még sok minden más.

A könyv jelenleg nem elérhető!

Előadás szervezés

hatramag@gmail.com

Könyv értékesítés

hatramag@gmail.com

Itt tudsz írni nekem

leszkoven.nepmesek@gmail.com